Mijn websites

In 2000 werd ik redacteur van het blad van hockeyclub SMHC. Elke maandagavond stressen om alle kopij en wedstrijdgegevens te krijgen en in te kloppen. Dinsdag naar de drukker en donderdag laten rondbrengen. Dat was veel werk en het clubblad kwam eigenlijk altijd een beetje aan de late kant.
De meeste hockeyclubs hadden in 2004 al een website en wij nog niet. Op weg geholpen door een digitaal begaafde buurjongen (http://www.bscene.eu) en ging ik aan de slag. Alles schreef ik met MS Frontpage, toen een heerlijk programma. Zo ontstond mijn eerste website www.smhc.info.
De meeste mensen hadden nog traag (inbel) internet met 56 Kb/sec (nu is 5600 Kb/sec normaal). De pagina’s moesten compact, met een aboluut minimum aan plaatjes. Nog steeds zien mijn websites er wat kaal uit. Dat noem ik overigens fris en functioneel. Wie mijn websites bezoekt is op zoek naar informatie. En dat moet geen zoektocht worden.
Vanaf 2005 heb ik elke vakantie een webtaal geleerd. Dat begon natuurlijk met html. Daarna kwamen Javascript, Java(wordt haast niet meer gebruikt), CSS, PHP, MYSQL en als laatste HTML5. Daarnaast heb ik mij verdiept in website veiligheid. Bewerken teksten en van foto’s voor op het web, animated.gif plaatjes maken en af en toe een flash file kan ik natuurlijk ook.

De laatste jaren maak ik alleen nog maar websites met WordPress
Als je met  Microsoft Word overweg kan, dan is WordPress goed te doen. Opzetten van een WordPress site is nog wel een hele klus. Daarbij kan ik helpen met het maken van keuzes.

Voorbeelden van  WordPress sites:
https://buurtbusreeuwijk.nl/ Vereniging
https://guc-gouda.nl/ Vereniging
https://www.heemtuingoudsehout.nl/  Vereniging
https://kbo-pcob-seniorenheuvelrug.nl/  Vereniging
https://scoop-lopik.nl/  Webwinkel
https://www.petrasteffens.nl/ Bedrijf